Open

Hans op zijn best

Hans op zijn best

Hans op zijn best

“Tot 2009 werkte ik in de toeristenbranche maar vanwege de vele overuren en onregelmatige werktijden wilde ik iets anders. Ik ben destijds getipt over een openstaande functie in het ziekenhuis bij de afdeling logistiek. Hier ben ik begonnen als logistiek medewerker. Na een aantal jaren wilde ik graag doorgroeien binnen het MST. Ik heb gesolliciteerd op de functie van roomservicemedewerker.

Al werkende op de verpleegafdeling A5/C5 ben ik tot de conclusie gekomen dat ik stappen wilde maken binnen het thoraxcentrum. Een collega die werkzaam is op deze afdeling dacht dat een functie als hartfunctielaborant wellicht iets voor mij zou kunnen zijn. Vervolgens heb ik het teamhoofd gemaild of het mogelijk zou zijn om een dag mee te kunnen lopen. Dit bleek geen probleem te zijn. Zo gezegd, zo gedaan.”

“Het thoraxcentrum is een fantastische plek om te werken ”

Hans

“Uiteindelijk kwam er een vacature vrij waarop ik heb gesolliciteerd en voor ben aangenomen. Ik had geen medische achtergrond en de meeste medische termen waren nieuw voor mij. Daarom ben ik gestart met het leren van de basis. Dit bestond voornamelijk uit het maken van ecg’s. Hierdoor is mijn kennis gegroeid en kreeg ik meer taken binnen de afdeling. Binnenkort ga ik, naast mijn huidige fulltime baan, beginnen aan de opleiding tot hartfunctielaborant. Het is fantastisch dat MST mij deze kans gunt.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin binnen het MST. Het thoraxcentrum is een fantastische plek om te werken. Er werken mensen met veel kennis die altijd bereid zijn je te helpen. Dat is super!”

Waar bent u naar op zoek?