Open

Artsen

Artsen

In MST werken circa 250 medisch specialisten. We beschikken over een Thoraxcentrum, een Vrouw-/Kindcentrum (VKC), een Traumacentrum en een Oncologisch centrum. Co-assistenten worden opgeleid van doctoraal examen tot artsenexamen. Momenteel zijn er bij MST ongeveer 100 arts-assistenten in opleiding tot medisch specialisten.

Opleiding en onderzoek
We besteden veel aandacht aan opleiding en onderzoek en werken nauw samen met ziekenhuizen in de regio, academische centra, universiteiten en hogescholen zoals de Universiteit Twente waar studenten Technische Geneeskunde worden opgeleid.

Arts-assistenten
In MST zijn arts-assistenten werkzaam in twaalf medische vervolgopleidingen en drie bètaopleidingen. Ook leiden we psychologen op tot gezondheidspsycholoog en klinisch psycholoog. Medical School Twente organiseert disciplineoverstijgende cursussen voor de arts-assistenten.

Samenwerking UMC Groningen
Wij werken in toenemende mate samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen op het gebied van de medische specialistische vervolgopleidingen. De financiering van de opleidingsplaatsen voor arts-assistenten vindt plaats uit het landelijk Opleidingsfonds. De opleider verzorgt in nauw overleg met Medical School Twente de selectie van de arts-assistenten.

Co-schappen
Elke zes weken starten medische studenten uit het curriculum G2010 van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) met hun seniorco-schappen (masterjaar 2) in MST. Als vervolg hierop is het mogelijk om binnen MST in masterjaar 3 een semi-artsstage en een wetenschapsstage te doorlopen. Beide stages moeten door de co-assistenten zelf tijdig worden geregeld. Er zijn hiervoor vele mogelijkheden binnen MST, andere affiliatieziekenhuizen en het UMCG. Jaarlijks zijn in ons ziekenhuis vanuit het UMCG in Groningen ongeveer 80 studenten actief.

Een carrière bij MST
Ben je een ambitieuze professional of ben je vast van plan de beste te worden in je vak? Kies dan voor een carrière bij MST. Lees meer over onze werkwijze vanuit passie, aandacht en daadkracht of bekijk ons huidige vacature-aanbod.

Vacatures bij deze functiegroep

Waar bent u naar op zoek?