Open

ANIOS Cardiologie

Ben jij (bijna) afgestudeerd als  ANIOS en wil je werken in een Topklinisch Santeon ziekenhuis waar we investeren in de nieuwste ontwikkelingen? Wil jij je verder verdiepen in de Cardiologie?
Dan zoeken wij jou bij het Thorax Centrum Twente!

Werkomgeving

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3.800 collega’s werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST streeft er naar om medewerkers een prettige werkomgeving te bieden en hen te stimuleren zich verder te ontwikkelen.

Thorax Centrum Twente
De afdeling Cardiologie maakt onderdeel uit van het Thorax Centrum Twente (TCT). Het TCT is één van de grootste hartcentra van Nederland en we leveren complexe topzorg aan mensen met hartafwijkingen. Op de afdeling Cardiologie houden we ons bezig met het ontstaan, onderzoek en (invasieve) behandeling van hart- en vaatziekten zoals:

  • Vernauwingen van de kransslagaders zoals een hartinfarct of pijn op de borst
  • Hartritmestoornissen
  • Hartfalen of een verminderde knijpkracht van het hart
  • Hartklepafwijkingen
  • Hartspierziekten
  • Aangeboren hartafwijkingen

Binnen het TCT dragen we veel bij aan (internationaal) onderzoek, dit ook samen met de Universiteit Twente. Bij de afdeling Cardiologie werken 21 cardiologen,12 AIOS en 4 ANIOS. De sfeer op de afdeling is open en kenmerkt zich door korte lijnen. Je krijgt veel supervisie en de mogelijkheid om je te ontwikkelen. Er zijn nauwe samenwerkingsverbanden met betrekking tot de opleiding cardiologie met de ziekenhuizen van ZGT Almelo/Hengelo, Deventer en Apeldoorn.

Functieomschrijving

Als ANIOS Cardiologie werk je op verschillende afdelingen van de Cardiologie. Je leert alles over ECG, hartinfarcten, reanimaties, hartfalen, etc. in een dynamische en vriendelijke sfeer. Je wordt ingezet op de hartbewaking, spoedeisende hulp en verpleegafdeling. Als ANIOS ben je het aanspreekpunt op de afdeling voor onze patiënten, de cardiologen, AIOS en de andere collega’s. Je wordt bekwaam gemaakt om op termijn zelfstandig diensten te doen door je te koppelen aan een zeer ervaren AIOS, die de eerste week fulltime met je optrekt. Op die manier leer je snel het vak en ook de logistiek van de afdeling en het ziekenhuis. Verder krijg je de ruimte om onderzoek te doen en te leren van het hoogstaand onderwijs dat elke dag wordt gegeven. Mocht je daarna besluiten langer te willen blijven dan zijn er verschillende mogelijkheden om je verder te bekwamen binnen de Cardiologie door onderzoek te gaan doen of, aangezien we een A opleidingskliniek zijn, direct voor de opleiding tot Cardioloog te gaan.

Benieuwd hoe het werken als ANIOS/AIOS Cardiologie binnen MST is? 
Bekijk hier het verhaal van Han of loop een dag mee. 

Functie-eisen

  • Je bent een enthousiaste, afgestudeerde basisarts, met belangstelling voor de cardiologie. Je hoeft niet gepromoveerd te zijn en dit is ook geen vereiste om in opleiding tot cardioloog te komen
  • Je bent leergierig en ambitieus en hebt zin in een fijn team collega’s.

Wij bieden

  • Wanneer je de ambitie hebt om je te specialiseren tot cardioloog, krijg je bij goed functioneren en in overleg, reeds na 3 maanden de toezegging om de opleiding cardiologie te kunnen starten. Wanneer je andere ambities hebt, zullen we je stimuleren om zoveel mogelijk te leren van ons specialisme in de tijd dat je bij ons bent en kunnen we je ook helpen om het goede vak te kiezen.
  • Een contract van 24 tot 38 uur per week; een goed salaris conform de Cao Ziekenhuizen, FWG 65 (max. € 6751,47 bruto per maand o.b.v. 38 uur)
  • 8,3 % vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Wij regelen huisvesting en het Thorax Centrum betaalt gedurende 6 maanden jouw huur

Meer weten?

Voor meer informatie of wil je graag een dag meelopen? Neem dan contact op met Jurren van Opstal (cardioloog en opleider), j.vanopstal@mst.nl, Patrick Verhorst (cardioloog en pv opleider), p.verhorst@mst.nl, of Monique Aink (Chef de Bureau opleiding), m.aink@mst.nl, of via 053-4872000

LET OP! Deze mailadressen zijn uitsluitend bedoeld voor het verkrijgen van informatie in verband met de AVG ontvangen wij jouw sollicitatie graag via onderstaande sollicitatiebutton

Enthousiast?

We ontvangen graag jouw sollicitatie uiterlijk 30-06-2024 via onderstaande sollicitatiebutton. Maar wacht niet te lang met solliciteren! Bij veel interesse kan het zijn dat we de vacature eerder sluiten.

Waar bent u naar op zoek?