Open

Reggeborgh Research Fellow Slaapgeneeskunde

Ben jij als ambitieuze basisarts of technisch geneeskundige / klinisch technoloog een pionier in de toegepaste technologie met een hart voor longgeneeskunde en innovatie? Ben je nieuwsgierig naar wat jij kunt leren van het bedrijfsleven? Zie je uitdagingen als kansen, stap je graag buiten je comfortzone en neem je alleen genoegen met het allerbeste?
Dan zoeken wij jou als onze nieuwe

Reggeborgh Research Fellow

 

Werkomgeving

Word jij onze nieuwe Reggeborgh Research Fellow?
Wil jij als onderdeel van het Reggeborgh Research Fellowship het verschil maken in de toegepaste medische technologie in Twente? Zie je uitdagingen als kansen, stap je graag buiten je comfortzone en neem je alleen genoegen met het allerbeste? Dan zoeken wij jou!

Het unieke driejarige Reggeborgh Research Fellowship is een samenwerking tussen Reggeborgh Foundation, MST (Medisch Spectrum Twente) en ZGT (Ziekenhuisgroep Twente). Dit Research Fellowship biedt naast een solide wetenschappelijke basis ook een exclusief opleidings- en ontwikkeltraject. Je maakt hierin kennis met het bedrijfsleven, het unieke netwerk en de topsportmentaliteit van de Reggeborgh Foundation. Het programma helpt jou om uit te groeien tot een innovatieve zorgprofessional met een ondernemende mindset.

 

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Obstructief slaapapneu (OSA) is een veelvoorkomende aandoening waarbij herhaalde ademstops tijdens de slaap leiden tot slaperigheid, verminderde cognitieve functies en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. De huidige standaardbehandeling, continuous positive airway pressure (CPAP), is effectief maar de therapietrouw is laag.

Alternatieve behandelopties bestaan, maar de effectiviteit verschilt sterk per patiënt, wat leidt tot langdurige trajecten, toenemende klachten en vermindering van de kwaliteit van leven. Onderzoek laat zien dat verschillende pathofysiologische endotypen waarschijnlijk een rol spelen in de wisselende effectiviteit. Deze kunnen echter niet bepaald worden op basis van de huidige meest gebruikte diagnostiek.

Als Research Fellow speel je een sleutelrol in dit baanbrekende onderzoek. Jij bent de verbindende factor tussen technologie en klinische toepassing en draagt bij aan de vertaling van geavanceerde data-analyse en productontwikkeling naar een direct bruikbare oplossing in de patiëntenzorg. Je gaat een algoritme ontwikkelen en valideren dat slaapstadia en wekreacties kan reconstrueren uit standaard polygrafie om bepaling van pathofysiologische endotypes mogelijk te maken en te verbeteren.

Je bepaalt de voorspellende waarde van deze gegevens voor behandeluitkomsten en gaat werken met machine learning en data-analyse om nieuwe behandelstrategieën voor OSA-patiënten te identificeren. Het voorspellingsmodel ga je testen en implementeren binnen de kliniek. Ook ga je samenwerken met andere slaapcentra en gebruikmaken van platforms zoals Evidencio voor externe validatie en internationale samenwerking en onderzoek je de valorisatiemogelijkheden om de modellen breed inzetbaar te maken in de slaapgeneeskunde.

Daarnaast ga je met 3D-fotografie en siliconen 3D-printtechnologie werken om een op maat gemaakt CPAP-masker te ontwikkelen en klinische testen uitvoeren om het draagcomfort en de therapietrouw te evalueren. Voor de opschaling en mogelijke marktimplementatie werk je samen met interne en externe partners (zoals Medisch 3D lab MST).

Met dit onderzoek draag je niet alleen bij aan de toekomst van gepersonaliseerde slaapgeneeskunde, maar krijg je ook de kans om te werken op het snijvlak van geneeskunde, technologie en innovatie.
Het Slaapcentrum van MST is een multidisciplinair STZ erkend expertisecentrum voor de diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen. Binnen dit centrum werken specialisten van de afdelingen Longgeneeskunde, Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Neurologie en Klinische Neurofysiologie nauw samen om patiënten met aandoeningen zoals slaapapneu, insomnie, hypersomnia, circadiane ritmestoornissen, parasomnieën en het rusteloze benen syndroom optimaal te behandelen.

De hoofdlocatie bevindt zich in Enschede, met aanvullende voorzieningen in Oldenzaal en Haaksbergen, waardoor de zorg in de regio breed toegankelijk is. Binnen de functie van Reggeborgh Research Fellow zul je primair werken vanuit de polikliniek Longgeneeskunde. Onze polikliniek bestaat uit een multidisciplinair team van 9 longartsen, 1 longfysioloog, 10 arts-assistenten, 6 verpleegkundig specialisten (waarvan 1 in opleiding), 2 casemanagers oncologie, 3 longverpleegkundigen, een technisch geneeskundige en een physician assistant. De samenwerking tussen disciplines is hecht en multidisciplinair overleg is een integraal onderdeel van ons werk. In ons collegiale team werken we goed samen om de beste zorg aan onze patiënten te kunnen bieden.

Functie-eisen

Om in aanmerking te komen voor het Reggeborgh Research Fellowship hebben we een aantal wensen en eisen opgesteld.

  • Je bent een basisarts of technisch geneeskundige / klinisch technoloog met affiniteit voor fysiologie, signaalanalyse, AI-modellen en 3D printen.
  • Je hebt ervaring met wetenschappelijk onderzoek en innovatie en wilt medische technologie verder ontwikkelen en toepassen.
  • Je bent ondernemend en communicatief sterk.
  • Je beschikt over een topsportersmentaliteit: je hebt de wil om te excelleren.
  • Je bent bovengemiddeld nieuwsgierig hoe het bedrijfsleven in elkaar zit en zoekt actief naar samenwerkingen binnen zowel de ziekenhuiszorg als de private sector om de zorg écht te veranderen.
  • Je kunt goed zelfstandig én in teamverband werken.
  • Je bent bereid een actieve rol te spelen binnen het netwerk van medische technologie.
  • Je woont in onze regio of bent bereid om je in Twente te vestigen.

Wij bieden

  • Een innovatieve en academische werkomgeving waarin jij jezelf zowel professioneel als persoonlijk ontwikkelt.
  • De mogelijkheid om kennis op te doen vanuit het bedrijfsleven: je ontvangt persoonlijke coaching van gerenommeerde ondernemers en professionals.
  • Een unieke positie om een boegbeeld te worden in jouw vakgebied en te bouwen aan de toekomst van de zorg in Twente (en daarbuiten).
  • Een podium om jouw onderzoek en visie te presenteren aan een breed publiek.

Arbeidsovereenkomst Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij MST voor de duur van drie jaar. MST spreekt nadrukkelijk de wens uit om jou na afloop van het programma te blijven betrekken bij de afdeling en de toepassing in de praktijk.
Ingangsdatum: 1 september 2025
Arbeidstijd: 32 – 36 uur per week.
Salaris: De functie is ingeschaald in FWG 70 conform de CAO voor Ziekenhuizen. (Deze schaal loopt van € 5.348,- tot € 7.862,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.)

MST biedt daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, opbouw van PLB-uren en korting op (zorg)verzekeringen.

Medisch Spectrum Twente is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Het bus- en treinstation ligt op slechts 10 minuten loopafstand. De gezellige binnenstad met terrasjes, winkels en restaurants ligt om de hoek.
 

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over het onderzoeksprogramma kun je contact opnemen met de vakgroep Slaapgeneeskunde van MST: Dhr. Timon Fabius (Technisch Geneeskundige/ Somnoloog) Timon is bereikbaar op telefoonnummer: 053-4872610.

Voor algemene vragen over het Reggeborgh Research Fellowship kun je contact opnemen met Susan Vrijkotte via 06-13107560.

Belangrijke data:
Eerste ronde sollicitatiegesprekken: 9 mei
Tweede ronde sollicitatiegesprekken: 21 mei 2025

De vacature staat open tot 15 april 2025. Stuur je sollicitatie (motivatiebrief en CV) door op de sollicitatiebutton te klikken.

 

Enthousiast?

We ontvangen graag jouw sollicitatie uiterlijk 14-04-2025 via onderstaande sollicitatiebutton. Maar wacht niet te lang met solliciteren! Bij veel interesse kan het zijn dat we de vacature eerder sluiten.

Waar bent u naar op zoek?