Open

Brenda op haar best

Brenda op haar best

Brenda op haar best

“Inmiddels ben ik zo’n twintig jaar woonachtig in Nederland, maar ik ben opgegroeid in Ecuador. Omdat ik graag geneeskunde wilde studeren in mijn moeders geboorteland, ben ik naar Nederland gekomen. De specialisatieopleiding tot gynaecoloog kwam eigenlijk toevallig op mijn pad. Ik was op slag verliefd. Het pas echt bij mij en mijn ambities. De urogynaecologie vind ik het leukst. Hier vindt al veel diagnostiek plaats in de spreekkamer en de ingrepen geven vaak al binnen een paar weken een vrouw haar (kwaliteit van) leven terug.”

“We doen bijzondere dingen die voornamelijk in academische ziekenhuizen gedaan worden”

Brenda

“Vlak voor de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis kwam ik in MST terecht. Het Vrouw Kind Centrum staat landelijk goed aangeschreven. We doen bijzondere dingen die voornamelijk in academische ziekenhuizen gedaan worden, bijvoorbeeld een HIPEC-behandeling bij patiënten met ovariumcarcinoom. Ik leer veel van de gynaecologen. Ze streven naar kwaliteit van zorg en leiden me op met een visie en missie.”

“Niet alleen een fijne werkplek, ook de liefde vond ik in Enschede. Ik woon met veel plezier in de stad. Het centrum is mooi en er is veel te doen. En je voelt heel erg de aanwezigheid van Universiteit Twente, wat ik een pluspunt vind.”

Waar bent u naar op zoek?