Open

Maaike op haar best

Maaike op haar best

Maaike op haar best

Maaike is één van de doktersassistenten in opleiding die bij MST is gestart.
Ze was niet persé op zoek naar een andere baan, maar toen ze de vacature bij MST zag waarbij ze kan leren én werken in een vakgebied dat haar erg aanspreekt solliciteerde ze direct.

Werken en leren is best even pittig: het vraagt wel even wat van je, maar tegelijkertijd geeft het mij enorm veel energie. Ik ben echt enthousiast over mijn werk!

Maaike

Maaike is één van de doktersassistenten in opleiding die bij MST is gestart.
Ze was niet persé op zoek naar een andere baan, maar toen ze de vacature bij MST zag waarbij ze kan leren én werken in een vakgebied dat haar erg aanspreekt solliciteerde ze direct.

Na een sollicitatiegesprek en een intakegesprek op de afdeling is Maaike in juni 2022 gestart op de poli longgeneeskunde. Hier trof ze direct een enthousiast en fijn team. Ze werkt 28 uur bij MST en gaat daarnaast nog in 1 dag in de week naar school, naar het ROC, fysiek of online.
Als jij ook kiest voor deze werk en leerweg moet je rekening houden met ongeveer 12 uur per week studiebelasting. Dit is inclusief de lessen.
De opleiding duurt 15 maanden.

Maaike:
“Je krijgt een duidelijke jaarplanning, van vakanties tot aan de examens. Het is duidelijk wat er van je wordt verwacht. Daardoor kan ik de opleiding en het werk perfect combineren met mijn privé-leven.”

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan diverse algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen, maar je leert ook alles over het functioneren van het menselijke lichaam, triage bij patienten en medisch technische handelen.

Het komt allemaal aan bod in de opleiding en je doet ook in alle vakken examen, maar het is wel belangrijk om je te realiseren dat je niet bij alle werkgevers of op elke werkplek alle vakken in de praktijk kunt brengen. Een doktersassistent bij een huisartsenpraktijk heeft vaak hele andere werkzaamheden dan een doktersassistent op de polikliniek van een ziekenhuis. Dus denk goed na over wat je wilt bereiken met je opleiding tot Doktersassistent.

Maaike:
“Ik koos voor MST omdat de dynamische werkomgeving van het ziekenhuis mij erg aanspreekt.
Maar bij MST geldt dat je bij de ene polikliniek wél handelingen mag verrichten, terwijl op een andere poli die mogelijkheid er niet is, omdat de patiëntencategorie anders is. Het leuke aan mijn werkplek binnen MST is dat ik wel alle ruimte krijg om tijdens werktijd mee te kijken bij andere poli’s zodat ik toch kan ervaren hoe het medisch technisch handelen hier verloopt.”

“Je oefent de praktijkvakken op school met je klasgenoten. Maar ook de collega’s zijn enorm behulpzaam. Als ik iets niet zeker weet, kan ik hen altijd vragen. Ik voel me echt onderdeel van het team! Ook is er een studiebegeleider vanuit school en een werkbegeleider van MST aan mij gekoppeld. Samen bespreken we periodiek de voortgang en we kijken of we de studieroute eventueel anders moeten aanpakken.”

Het leukste aan mijn werk?
Het contact met de patiënt. Jij bepaalt wat de route is van de patiënt. Het werk bij de longgeneeskunde is erg afwisselend. We doen nooit een hele dag hetzelfde, maar we wisselen de werkzaamheden af in het team. In de ochtend draai ik bijvoorbeeld een baliedienst waarbij ik veel contact heb met de patiënten. In de middag kan ik gepland staan voor een telefoondienst.”

“Mijn doel is om mijn diploma te halen en dan te kunnen blijven werken binnen MST, want ik heb het erg naar mijn zin in het ziekenhuis.”

Een klas bestaat uit 22 leerlingen van diverse leeftijden, variërend van 20 tot 50 jaar.
De opleiding volg je via het ROC. Bij MST breng je het geleerde direct in de praktijk tijdens je werkdagen. Je krijgt een salaris volgens de CAO ziekenhuizen en MST betaalt je opleiding.

Waar bent u naar op zoek?