Open

Patrick op zijn best

Patrick op zijn best

Patrick op zijn best

“Tijdens het tweede jaar van mijn opleiding tot HBO verpleegkundige in 1997 kreeg ik de mogelijkheid om duaal te gaan leren en werken bij MST. Ik kwam op de longafdeling terecht, en kon na de opleiding gelijk aan het werk. Niet lang na mijn aanstelling konden een aantal verpleegkundigen van die afdeling intern opgeleid worden tot oncologieverpleegkundige. Die opleiding heb ik gevolgd en hier heb ik een aantal jaren met veel plezier gewerkt.

Op het moment dat ik weer toe was aan iets meer uitdaging, ging het teamhoofd weg en werd mij gevraagd om op te treden als ‘meewerkend voorman’. Vanuit die positie en met de gedachte dat ik ‘later’ het management in wilde, heb ik toen de eenjarige opleiding tot operationeel management gedaan. Ik nog vrij jong en zocht meer verdieping. Daarom wilde ik toch eerst een specialisatie gaan doen. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om via MST weer een opleiding te gaan doen. Dit keer tot IC-verpleegkundige. Daarna werd ik aangenomen op de Thorax IC.

“Zonder MST was ik nooit op de positie gekomen waar ik nu zit”

Patrick

Ik wilde naast het werk op de Thorax IC ook graag op een algemene IC werken. Daarom ben ik in dienst gegaan bij een detacheringsbureau. Ik heb drie jaar verschillende IC’s in Nederland gezien. Voor mijn laatste opdracht kwam ik weer terecht op de Thorax IC in MST. Het teamhoofd dat er toen zat ging niet veel later weg en de vacature voor teamhoofd kwam vrij. Omdat ik eerder de opleiding operationeel management had gevolgd heb ik gesolliciteerd en werd ik aangenomen.

Ik vond dat ik te weinig bagage had en gaf aan de bedrijfskundig manager aan dat ik een master wilde volgen. Hij zei op een grappende manier dat ik me eerst maar eens moest bewijzen. Een jaar later gingen we weer in gesprek en kreeg ik de kans om een master te volgen via MST. Hij liet me vrij in de keuze, ik kon kiezen wat bij me paste. Naast mijn fulltime baan heb ik toen de Master of Health Administration gevolgd. In 2014 heb ik deze afgerond en ben vervolgens aan de slag gegaan als projectleider in MST. In 2016 werd ik gevraagd om weer als teamhoofd in het Thorax centrum aan de slag te gaan. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Mijn carrière heb ik helemaal aan MST te danken. Zonder MST was ik nooit in de positie gekomen waar ik nu zit. Ik heb altijd veel vrijheid, verantwoordelijkheid en mogelijkheden gekregen om mezelf te kunnen ontplooien. Daar ben ik MST dankbaar voor.”

Waar bent u naar op zoek?